-
Hřebíček se hodně používá k okořenění sladkých potravin, rýže a masa, svařáků apod.
cena za 100 g = 170 Kč
-
Drť hříbků a zeleniny- vynikající houbové koření, do polévek, omáček na maso, na pizzu, také vhodná pro grilování, dušení, pečení, pro všechny druhů bílých i tmavých mas i na míchaná vejce.
Ilustrační fotografie.
-
Šarena sol je vynikající směs bulharské kuchyně. Výborná do masových pokrmů, pečeného kuřátka nebo jen na teplé pečivo potřené máslem a kořenící směsí. Také je vynikající do zeleninových salátů.
Ilustrační fotografie.
-
Směs koření určená na přípravu jídel nejen ze zvěřiny, ale i na králičí, skopové maso apod.
Aromatická směs divokého koření a kořenové zeleniny, vynikající k nakládání všech druhů zvěřiny.
-
Zázvor je nepostradatelný v asijské kuchyni např. do rybích a masitých pokrmů, jako je kachna, drůbeží nebo vepřové maso.
Ostrou chuť dodává pokrmům z mořských živočichů či sushi.
Zázvor se přidává do ovocných a zeleninových nápojů smoothie.
Používá se také k přípravě sladkých pokrmů a perníků. Dochutí rýži, ovocné saláty a kompoty.
cena za 100 g = 90 Kč
-
Paprika se zajímavým uzeným aroma.
Používá se k ochucení rozmanitých pokrmů jako např. gulášů, omáček, zeleninových jídel apod.
Ilustrační fotografie.
-
Lahodná kořenící směs na masa určená k rožnění a grilování na všechny druhy masa. Také se hodí na americké brambory.
Ilustrační fotografie.
-
Koření vhodné především na roštěnky, hovězí maso, minutky a pečené maso. Použít jej lze také na kuře, guláš, španělské ptáčky a mnohé další pokrmy.
Ilustrační fotografie.
-
Používá se do těsta na přípravu perníků, do perníkového pečiva, cukroví.
-
Vynikající směs na ryby vůbec. Tato směs koření chuť ryby zvýrazňuje.
Na pečené, grilované a smažené ryby.
Ilustrační fotografie.
-
Vynikající kořenící směs s výrazným kouřovým aroma.
Vhodná při marinování, pečení vepřových i hovězích plátků, do minutek, při grilovaní a rožnění všech druhů mas.
Ilustrační fotografie.
-
Kořenící směs vhodná do arabské kuchyně. Výborná směs na vepřové, hovězí, drůbeží a skopové maso.
Používá se jak v minutkové kuchyni, tak na pečení masových rolád.
Ilustrační fotografie.